WhatsApp: 06-44266464
A A A

Recreatie

Onder de recreatieverzekeringen vallen onder andere de caravan-, pleziervaartuig en klassiekerverzekering. Tijdens het recreëren is men vaak minder alert op de risico's die aanwezig zijn. Daarom hier de top 5 van de preventie tips met betrekking tot de diverse recreatieverzekeringen:

Caravan

 1. Gasstel en -flessen: Kook op een veilige plek in de caravan of voortent. Plaats het gasstel op een veilige afstand van het tentdoek. Sluit de gasflessen tijdens de reis altijd af en haal ze uit de caravan op het moment van stalling. Veel caravanstallingen zullen dit ook van u eisen.

 2. Brandblussers: Zorg er voor dat er altijd een goede brandblusser aanwezig is. Zodat u een beginnende brand snel onder controle kunt krijgen.

 3. Hagel: Controleer bij aankoop van uw caravan of deze een hagelbestendig dak heeft danwel is aan te brengen. Regel tijdig de hagel dekking op uw caravanverzekering. 

 4. Diefstalpreventie: Zorg ervoor dat uw caravan is beveiligd met een goedgekeurd koppelingslot én een goedgekeurde wielklem. Hierdoor verkleint u de kans op diefstal van de gehele caravan.

 5. Caravancheck: U wilt graag zonder zorgen met uw caravan op pad. Daarom is het prettig dat u zeker weet dat uw caravan na een periode in de stalling nog helemaal op orde is. Met de caravancheck van Check'd kan dat. Hiermee kunt u uw caravan laten controleren op de belangrijkste onderdelen. Zoals op schade en defecten aan de onderbouw, eventuele gebreken aan de gasinstallatie, controle van de banden en op een goede werking van de remmen en assen. Hierna weet u zeker dat uw caravan veilig is en dat u er weer een seizoen lang onbezorgd van kunt genieten.

Pleziervaartuig

 1. Brandblusser: Zorg er voor dat er altijd een goede brandblusser aanwezig is. Zodat u een beginnende brand snel onder controle kunt krijgen.

 2. Goede sloten: Leg de boot vast met een SCM-goedgekeurd kettingslot aan een stevig bevestigingsanker.

 3. Stalling: Stal uw vaartuig in de winter in een veilige botenstalling.

 4. Waardevolle bezittingen: Neem waardevolle spullen en eventueel eenvoudig los te koppelen audiovisuele en nautische apparatuur mee wanneer u de boot voor langere tijd verlaat of berg deze zoveel mogelijk op in een afsluitbare ruimte.

 5. Afsluiten kajuit: Heeft u een kajuit, maak het inbrekers dan moeilijk en zorg voor goed hang- en sluitwerk op de kajuitingang van uw boot.

Reisverzekering

Als men op vakantie gaat zijn ze vaak minder alert op de gevaren die op het vakantieadres schuilen zoals diefstal van waardevolle bezittingen. Om deze risico’s zoveel te beperken treft u hier de preventie top 5 tegen diefstal op vakantie

 1. Waardevolle bezittingen: Neem zo min mogelijk waardevolle bezittingen als sieraden, tablets en laptops mee naar uw vakantieadres. De mogelijkheid om waardevolle bezittingen op te bergen zijn vaak minimaal en het is zeer gewild roversgoed.

 2. Waardevolle papieren: Berg uw paspoort, creditcard en bankpasjes goed op en neem niet alles mee als u op pad gaat tijdens uw vakantie. Berg de waardevolle papieren bij voorkeur op in een kluis. Vaak is het mogelijk om een kluis te huren bij de receptie van het hotel waar u verblijft. Als u met de caravan of tent op vakantie gaat zorg dan dat deze papieren goed opgeborgen in een afgesloten ruimte liggen.

 3. Contant geld: Heb niet teveel contant geld op zak, in de meeste landen is pinnen gratis.

 4. Strand & Zwembad: Als u naar het strand of zwembad gaat laat dan de smartphone en andere waardevolle bezittingen/papier achter in het hotel of in de caravan. Er is vaak een moment dat u gaat zwemmen en uw spul onbeheerd achter laat.

 5. Reisbagage: Laat uw reisbagage nooit onbeheerd achter. Het gebeurd nog regelmatig dat men een moment onoplettend is, juist op deze momenten slaan dieven toe.