WhatsApp: 06-44266464
A A A

Rechtsbijstand

Conflicten kunnen zich in allerlei situaties voordoen, een rechtsbijstandverzekering is daarom een belangrijke verzekering in uw verzekeringspakket. Sommige conflicten kunnen worden voorkomen, hierbij de top 5 Froonacker preventietips:

  1. Overeenkomst: Lees bij het aangaan van een overeenkomst altijd de voorwaarden die van toepassing zijn door. Mocht u het ergens niet mee eens zijn geef dit aan en teken de overeenkomst niet. U kunt de overeenkomst ook bij uw rechtsbijstandsverzekeraar laten controleren.

  2. Akkoordverklaring: Als u het ergens niet mee eens bent ga dan ook niet akkoord. Ga pas akkoord zodra hetgeen waar u het niet mee eens bent is aangepast.

  3. Schade melden: Meld een juridisch geschil altijd eerst bij uw adviseur of assuradeur. Deze zal beoordelen of het geschil onder de dekking valt en geeft u verdere instructies of advies. Zo voorkomt u dat u zelf voor eventuele gemaakte kosten opdraait.

  4. Buren: Veel juridische geschillen zijn tussen buren onderling. Voorkom een geschil met uw buren door de zaken bespreekbaar te maken/houden en wat van elkaar aan te nemen. Iedereen wil tenslotte in goede harmonie met de buren leven.

  5. Controle: Bekijk altijd de status van een product voordat u deze koopt. Laat bijvoorbeeld bij aanschaf van een tweedehandsauto een onafhankelijke deskundige naar de auto kijken. Zo kunt u mogelijke mankementen achteraf voorkomen/beperken.