WhatsApp: 06-44266464
A A A

Mobiliteit

Auto inbraken komen veel voor, en worden veelal gepleegd door de zo genoemde gelegenheidsdieven. Met de top 5 preventietips van Froonacker verkleint u de kans op een inbraak aanzienlijk.

  1. Waardevolle spullen: Laat geen (zichtbare) waardevolle spullen achter in de auto zoals laptops, tablets en draagbare dvd spelers. Indien u ze wel in de auto laat liggen zorg er dan voor dat ze niet in het zicht liggen door de spullen bijvoorbeeld in de kofferbak te plaatsen.

  2. Parkeren: Parkeer uw auto in het zicht of op een bewaakte parkeerplaats of parkeergarage. Er is vaak iemand 24 uur per dag aanwezig die de boel in de gaten houdt.

  3. Alarm: Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem. Zo verkleint u de kans op inbraak en diefstal van de auto.

  4. Dashboardkastje: Zet het dashboardkastje open, als blijk dat er geen waardevolle spullen in de auto aanwezig zijn.

  5. Startonderbreker: Door een startonderbreker op de auto te plaatsen is de kans op diefstal van de auto een stuk lager. Door de startonderbreker is het niet mogelijk om de auto te starten zonder dat er een sleutel in het contact zit.

Een autobrand kan zich snel uitbreiden door de grote hoeveelheid brandbaar materiaal in het voertuig. Met de top 5 preventietips van Froonacker verkleint u die kans op een autobrand.

  1. Koelvloeistof: Zorg ervoor dat er genoeg koelvloeistof in de motor aanwezig is, zo is de kans op oververhitting van de motor een stuk kleiner.

  2. Brandblusser: Plaats een brandblusser in de auto op een plek waar deze binnen handbereik is. Zo kunt u een beginnende autobrand snel blussen en voorkomt u erger.

  3. Elektrische bedrading: Laat de elektrische bedrading controleren tijden de beurt voor uw auto en laat de installatie van boxen en een versterker over aan een professional.

  4. Brandstoftank: Vul de brandstoftank nooit volledig, zo blijft er ruimte over voor als de brandstof uitzet door de hitte.

  5. Lekkage: laat een lekkage van bijvoorbeeld de rem- of motorolie gelijk verhelpen, deze zijn zeer brandbaar.