WhatsApp: 06-44266464
A A A

Gezin en Wonen

Onder Gezin en Wonen vallen de inboedel- en woonhuisverzekering. Veel voorkomende schades aan de inboedel en het woonhuis zijn brand- en inbraak schades. Hieronder vindt u de top 5 om deze schades zoveel mogelijk te beperken.

Brandpreventietips:
  1. Blusdeken: Een blusdeken bestaat uit een slecht brandbare stof zoals glasvezel of geïmpregneerde wol. De blusdeken is geschikt voor veel voorkomende beginnende branden als vlam in de pan, het in brand vliegen van een televisie of computer. Door een blusdeken in huis te hebben kunt u vaak erger voorkomen.

  2. Rookmelder: Hang een rookmelder op aan het plafond en zoveel mogelijk in het midden van een ruimte. De rookmelder moet overal in het huis zijn te horen. Indien de rookmelder niet overal te horen is kunt u meerdere rookmelders ophangen die met elkaar in verbinding staan. Zo wordt u tijdig gewaarschuwd in het geval van een brand.

  3. Wasdroger: Door de opeenhoping van stof en de hoge temperaturen die ontstaan is de wasdroger een veel voorkomende oorzaak van branden in het woonhuis. De filters in de wasdroger kunt u het beste na elk gebruik stofvrij maken, vergeet ook niet om met enige regelmaat de luchtafvoerslang stofvrij te maken.

  4. Schoorsteen: U kunt het risico op een schoorsteenbrand aanzienlijk verkleinen door deze periodiek te laten vegen. Hoe vaak dit moet gebeuren is afhankelijk van hoe vaak de haard wordt gebruikt.

  5. Brandveiligheidstest: Via de site "Woon ik brandveilig?"  kunt u een “test” doen over de brandveiligheid in uw woning, in deze test wordt u gewezen op de mogelijke gevaren in uw woning. De test is ontwikkeld door de brandweer en houdt met veel voorkomende oorzaken rekening. De test is overigens niet invulbaar op mobiele devices, maar wel op de PC.

Inbraakpreventietips:

  1. Tijdschakelaars: Plaats op één of meerdere lampen in huis tijdschakelaars. Zodat er ’s avonds wanneer u niet thuis bent altijd een licht brand.

  2. Social media: Een tegenwoordig veel gebruikte methode door inbrekers is om de social media te raadplegen of iemand op vakantie dan wel thuis is. Plaats daarom nooit foto’s en/of berichten op de social media over uw vakantie. Wanneer u graag iets wilt plaatsen, doe dit dan na uw vakantie.

  3. Dievenklauwen: Door op deuren en ramen die naar buiten opendraaien dievenklauwen te plaatsen kunnen inbrekers niet eenvoudig de scharnierpennen uit de sponning tikken.

  4. Buitenhuisverlichting: Plaats om de woning buitenhuisverlichting en bij voorkeur verlichting met een bewegingssensor. Inbrekers voelen zich hier een stuk ongemakkelijker bij.

  5. Politiekeurmerk: Plaats hang- en sluitwerk met het SKG® of het politiekeurmerk. Het forceren van dit hang- en sluitwerk is een stuk lastiger en schrikt hierdoor inbrekers af. Voor meer informatie over het politiekeurmerk kunt u gaan naar de website van het Politiekeurmerk.