WhatsApp: 06-44266464
A A A

Actueel

Asbest, opruimingskosten en gevolgschade

60 maanden geleden

Asbest en financiële risico's: Asbest is in en op veel panden in Nederland aanwezig. Bij brand of stormschade kan dit problemen geven en kunnen asbestdeeltjes over een groot gebied verspreid raken.

De overheid sluit daarop een gebied af om de veiligheid van burgers te garanderen. Bedrijven kunnen daardoor geen klanten ontvangen en medewerkers mogen het bedrijf niet meer in. De gevolgen voor de bedrijfsomzet kunnen heel ernstig zijn.

Lees meer

Proceswijziging bij de RDW

60 maanden geleden

De RDW controleert op het naleven van de verzekeringsplicht. Na overleg met haar opdrachtgever, het Landelijk Parket Team Verkeer ( LPTV), heeft de RDW een wijziging doorgevoerd met betrekking tot de afhandeling van de Artikel 34 WAM verklaring.

Lees meer

Nieuwe Werkkostenregeling 2015. Bent u voorbereid?

62 maanden geleden

De werkkostenregeling (WKR) stelt u als werkgever in staat om onbelaste vergoedingen te geven en verstrekkingen te doen aan uw werknemers. Voorwaarde is dat vergoedingen en verstrekkingen in de vrije of forfaitaire ruimte vallen. De WKR bestaat al sinds 2011 maar was eerder nog niet verplicht. Per 1 januari 2015 gaat de vernieuwde WKR gelden en moeten alle werkgevers deze regeling gebruiken. Wat houdt de WKR in en wat zijn de mogelijke arbeidsrechtelijke gevolgen?

Lees meer

Dreyer draagt portefeuille over aan Froonacker

62 maanden geleden

Assurantiebedrijf Froonacker uit Franeker neemt vanaf 1 januari 2015 de verzekeringsactiviteiten van Dreyer Assurantiën over.  Na ruim 44 jaar in de verzekeringsmarkt actief te zijn geweest, heeft Assurantiekantoor Dreyer besloten te stoppen en de verzekeringen over te dragen aan Froonacker. Met deze overgang wil Dreyer voor haar klanten de kwalitatieve en persoonlijke financiële dienstverlening voor de toekomst borgen.

Lees meer

De sleutelwoorden voor dit najaar voor werkgevers zijn: Communicatie en Compensatie

65 maanden geleden
Terwijl het eigenlijk gaat over pensioen……..
In verband met de pensioenwetgeving per 1 januari 2015 zullen negen van de tien regelingen aangepast moeten worden. In de meeste gevallen zal de nieuwe wetgeving zorgen voor een versobering op één of meerdere onderdelen in de toezegging. Doordat de fiscale maximale opbouwpercentages flink naar beneden gaan, heeft deze aanpassing van de wet een grote impact op de te bereiken pensioenen.
 
Lees meer

Froonacker nieuwsbrief september 2014

65 maanden geleden

Deze maand gaat de maandelijkse Froonacker nieuwsbrief over de maatregelen die zijn gespresenteerd tijdens Prinsjesdag 2014. 

Lees meer

Aangifte bij de politie van autodiefstal binnenkort niet meer nodig

66 maanden geleden

Autobezitters waarvan de auto gestolen wordt, hoeven niet meer naar het politiebureau om daar aangifte van te doen. Hierover heeft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie onlangs afspraken gemaakt met de nationale politie, de RDW (Rijksdienst Wegverkeer), het Verbond voor Verzekeraars, de stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit en de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. 

Lees meer

Werknemers met een inkomen boven de € 100.000 niet meer standaard verzekerd

66 maanden geleden

In de pensioenwetgeving voor 2015 is bepaald dat de pensioenregelingen dekking bieden voor inkomens tot € 100.000,00. Heeft een werknemer een inkomen boven deze grens, dan is het inkomen vanaf € 100.000 voor hem/haar niet langer verzekerd voor de opbouw van oudedagspensioen, maar –misschien nog wel belangijker-  ook niet meer voor het nabestaanden- en wezenpensioen. Bij onverhoopt overlijden kan dit nare consequenties hebben voor de nabestaanden.

Lees meer

Het wordt een hectisch pensioenjaar!

67 maanden geleden

Afgelopen jaar zijn veel pensioenregelingen aangepast aan het gewijzigde wettelijke kader. Oftewel
langer werken voor ietsje minder pensioen. Circa 50% van de pensioenregelingen werd hierdoor
getroffen. Niet alleen moeten we doorwerken tot onze 67-jarige leeftijd en gaat ons pensioen dus twee
jaar later in, maar ook de opbouw van het ouderdomspensioen is gezakt met zo’n 5%.

Lees meer

Arbowet: waar moet u zich aan houden?

67 maanden geleden

Werkgevers zijn verplicht om samen met hun werknemers aan een gezonde en veilige werkomgeving te werken. De primaire verantwoordelijkheid ligt bij u als werkgever. Maar aan welke Arbo-verplichtingen moet u zich houden? Om boetes te voorkomen, sommen we een aantal belangrijke verplichtingen voor u op: 

  • Risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E) en preventiemedewerker
  • Bescherming tegen psychosociale belasting
  • Bedrijfshulpverlener (BHV’er)
Lees meer