WhatsApp: 06-44266464
A A A

Actueel

Parameters Werkhervattingskas 2016: maatwerkadvies omtrent eigenrisicodragerschap of terugkeer naar UWV

53 maanden geleden

De nieuwe parameters Werkhervattingskas 2016 zijn op 1 september 2015 in de Staatscourant bekend gemaakt. Er zijn geen grote verschuivingen in 2016 ten opzichte van 2015. Toch is 2016 een belangrijk adviesjaar voor de inkomensadviseur.

Lees meer

10 Meest voorkomende bootschades

53 maanden geleden

Elke zomer krijgen wij veel schademeldingen van bootbezitters. Soms gaat het om zelf veroorzaakte schade, soms om beschadiging door toedoen van een ander. Een aanvaring zit vaak in een klein hoekje. Voorkom narigheid door zelf ook de nodige maatregelen te treffen. Hier leest u de 10 meest voorkomende bootschades.

Lees meer

Tractorrijbewijs verplicht per 1 juli 2015

53 maanden geleden

Heeft u een landbouw- of bosbouwtrekker (LBT) of een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS)? Dan is per 1 juli 2015 een zogenaamd tractorrijbewijs, het T-rijbewijs, nodig. Alleen dan bent u verzekerd voor schade tijdens het rijden op de openbare weg.

Lees meer

Meer keuzemogelijkheden in de rechtsbijstandsverzekering

55 maanden geleden

Vanaf oktober 2015 bieden Froonacker en rechtsbijstandsverzekeraar ARAG meer keuzemogelijkheid in het samenstellen van uw rechtsbijstandverzekering. Wij vinden het belangrijk dat de verzekering zo goed mogelijk bij uw wensen past. Vanaf 1 oktober kunnen klanten daarom kiezen met welke limiet zij zich voor de vrije advocaatkeuze (procedures waarbij een advocaat volgens de wet niet verplicht is) willen verzekeren. Bij procedures waarbij een advocaat wel verplicht is, veranderen de vergoedingen voor een externe advocaat vanzelfsprekend niet.

Lees meer

Froonacker legt collectief beroepseed af

55 maanden geleden

Vanaf 1 april 2015 moeten alle medewerkers in de financiële branche met inhoudelijk klantcontact de eed of belofte afleggen. Assurantiebedrijf Froonacker heeft hiervoor op vrijdag 26 juni een bijeenkomst georganiseerd waarbij door alle medewerkers hier gehoor aan is gegeven.

Lees meer

Vakantie in Griekenland? Denk aan uw reisverzekering met dekking voor contant geld.

56 maanden geleden

Gaat u naar Griekenland op vakantie? Dan heeft u vast al gehoord dat de ANVR adviseert om extra contant geld mee te nemen en te zorgen voor een goede reisverzekering. Het is natuurlijk spannend hoe de schuldencrisis van Griekenland afloopt; het kan nog alle kanten op. De crisis kan mogelijk impact hebben op uw vakantie. Ga daarom goed voorbereid op reis.

Lees meer

CCV-scan helpt agrariƫrs bij een veiliger bedrijf

56 maanden geleden

Diefstal van diesel, kleine machines en gereedschappen. Voor agrariërs is criminaliteit op het platteland aan de orde van de dag. Daarom gaven minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie en voorzitter Maat van Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland vanmiddag het startsein voor het platform 'Beveiligmijnboerenbedrijf.nu' waarmee boeren en tuinders aan de slag kunnen om hun bedrijf beter te beveiligen. Belangrijk onderdeel op het platform is de gratis scan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Lees meer

Leegstand: wat nu?

56 maanden geleden

Heeft u een leegstaand pand? Dan is de kans op schade groter. Bijvoorbeeld door brand, diefstal of illegaal gebruik zoals hennepteelt. Gelukkig is dat risico te verkleinen, maar dat begint met het juiste inzicht. Daarvoor is deze checklist bedoeld. Ontdek hoe groot het risico op schade is. En neem direct de nodige maatregelen om de schade te beperken.

Lees meer

Vrije advocatenkeuze bij rechtsbijstandverzekering, of toch niet?

57 maanden geleden

In het arrest van het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU) van 28 september 2012 is bepaald dat de verzekerde van een rechtsbijstandsverzekering in de EU recht heeft op vrije advocaatkeuze indien er sprake is van een procedure. Is het voor rechtsbijstandsverzekeraars een onbetaalbare zaak als iedereen in plaats van de jurist van de verzekeraar een advocaat mag kiezen?  Of gaat de reclameslogan van 'een rechtsbijstand­verzekering voor de prijs van 1 uur van een advocaat' dan heel snel de prullenmand in?

Lees meer

Waarschuwing Boiler Rooms

57 maanden geleden

"Beleggers worden onder grote druk gezet om geld naar het buitenland over te maken. Boiler rooms gebruiken vaak betrouwbaar ogende websites. Soms gebruiken ze namen die lijken op die van een bekende financiële organisatie”, aldus de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De toezichthouder waarschuwde het laatste kwartaal van 2014 voor vijf actieve boiler rooms.

Lees meer