WhatsApp: 06-44266464
A A A

Actueel

Froonacker legt collectief beroepseed af

01-07-2015

Vanaf 1 april 2015 moeten alle medewerkers in de financiële branche met inhoudelijk klantcontact de eed of belofte afleggen. Assurantiebedrijf Froonacker heeft hiervoor op vrijdag 26 juni een bijeenkomst georganiseerd waarbij door alle medewerkers hier gehoor aan is gegeven.

Met deze eed beloven zij in de uitoefening van hun werk altijd een zorgvuldige afweging te maken tussen de belangen van partijen die bij de onderneming betrokken zijn en in het bijzonder die van de klanten, maatschappij en aandeelhouders. Als vertegenwoordigers van deze partijen waren respectievelijk Geert Jan Douma van Douma Staal, burgemeester Fred Veenstra en Jenne Bergsma daarom als getuigen aanwezig.

De eed omvat elementen als het integer en zorgvuldig uitoefenen van de functie, het centraal stellen van het belang van de klant en het behouden en bevorderen van het vertrouwen in de financiële sector. Voor Froonacker zijn deze uitgangspunten niet nieuw maar ze vormen zo’n wezenlijk onderdeel van de bedrijfsvoering, dat we het passend vinden om hier met elkaar echt bij stil te staan en formeel inhoud aan te geven. En dat hebben we vandaag op een plechtige en feestelijke wijze gedaan. Aldus directeur Anne Bergsma.