WhatsApp: 06-44266464
A A A

Actueel

CCV-scan helpt agrariƫrs bij een veiliger bedrijf

02-06-2015

Diefstal van diesel, kleine machines en gereedschappen. Voor agrariërs is criminaliteit op het platteland aan de orde van de dag. Daarom gaven minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie en voorzitter Maat van Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland vanmiddag het startsein voor het platform 'Beveiligmijnboerenbedrijf.nu' waarmee boeren en tuinders aan de slag kunnen om hun bedrijf beter te beveiligen. Belangrijk onderdeel op het platform is de gratis scan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Passende maatregelen
Op het platform Beveilig mijn boerenbedrijf vinden agrariërs en tuinders ook informatie over de beveiliging van uw boerenbedrijf, subsidiemogelijkheden en beveiligingsproducten. Na het laten uitvoeren van een scan door het CCV, kunnen de best passende preventieve maatregelen worden genomen.
 
Ervaring
CCV-directeur Patrick van den Brink, die vanmiddag de resultaten van een eerste scan overhandigde aan veehouder De Wit: "Agrariërs kunnen zelf veel doen om de veiligheid van hun bedrijf op een hoger niveau te brengen. Onze ervaring met het uitvoeren van scans heeft geleerd, dat ondernemers meer uit de scan halen dan zij in eerste instantie hadden verwacht. Het levert veel nieuwe inzichten op en daar kunnen ze mee aan de slag."
 
Subsidieregeling
Het ministerie van Veiligheid en Justitie maakt investeren in veiligheid aantrekkelijk met een nieuwe subsidieregeling. Gaan boeren of tuinders aan de slag met bijvoorbeeld een opritverklikker, een dieseltankalarm, of camerabewaking, dan kunnen zij de helft van hun investering terugverdienen.
 
Bron: CCV