WhatsApp: 06-44266464
A A A

Actueel

Het UBO-register tegen witwassen en financiering van terrorisme

44 maanden geleden

De Europese Unie (EU) stelt alles in het werk om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan. Eén van de maatregelen die de EU neemt, is de invoer van een Ultimate Beneficiair Owner–register (UBO- register) in al haar lidstaten.

Lees meer

VvE levert koper appartement straks altijd extra lasten op

44 maanden geleden

Kopers van een appartement moeten vanaf volgend jaar altijd rekening houden met een financiële bijdrage aan de Vereniging van Eigenaren (VvE) ook al is deze nu nog ‘slapend’. VvE’s zijn dan verplicht om voldoende geld beschikbaar hebben voor noodzakelijk onderhoud.

Lees meer

Verlengen termijn garantieverklaring voor bestaande eigenrisicodragers WGA

44 maanden geleden

Minister Asscher heeft de Kamer geïnformeerd over een eenmalige aanpassing in 2016 van de uiterste termijn waarop werkgevers, die reeds eigenrisicodrager zijn voor WGA-vast, de garantieverklaring aan de belastingdienst moeten overleggen.

Lees meer

Nieuwe methodiek brandinspectie zorgt voor duidelijkheid

44 maanden geleden

De installatiebranche, verzekeraars en inspecteurs hebben gezamenlijk een nieuwe beoordelingsmethodiek opgesteld voor brandrisico’s bij elektra. Dat meldt het Verbond voor Verzekeraars. De manier waarop inspecteurs de risico’s nu nog beoordelen is niet helemaal sluitend en biedt ruimte voor onduidelijkheid. De nieuwe methodiek maakt daar een eind aan.

Lees meer

Cyberaanval steeds meer op maat gemaakt

45 maanden geleden

Cybercriminelen leggen zich toe op het verder verfijnen van hun aanvallen zoals het opnemen van regionale merken, talen en betaalmethoden, constateert IT-beveiliger SophosLabs in een nieuwe analyse.

Lees meer

Drones: regelgeving en verzekeringen

45 maanden geleden

Het gebruik van drones neemt snel toe. Niet alleen zakelijk wordt de drone steeds vaker ingezet, maar ook steeds meer particulieren kopen een drone. Het is belangrijk om op te hoogte te zijn van de regels rondom het gebruik van drones. Daarnaast is het verstandig om na te gaan of eventuele schade die u met uw drone verzoorzaakt, bijvoorbeeld bij neerstorten, door uw verzekering gedekt is.

Lees meer

Businessclub Zeerobben op bezoek

45 maanden geleden

Op donderdagavond 14 april vond er weer een netwerk bijeenkomst plaats van onze Businessclub. Deze keer was Assurantiekantoor Froonacker de gastheer. Zo'n 25 deelnemers werden op zeer gastvrije wijze verwelkomd door Anne Bergsma, Martin Kingma en Rudy Outhuyse.

Lees meer

Sybe Osinga na 47 jaren schadebehandeling met pensioen

46 maanden geleden

Afgelopen donderdag was de laatste werkdag van Sybe Osinga bij Assurantiebedrijf Froonacker. Hij heeft er daarmee bijna 47 dienstjaren als schadebehandelaar bij Froonacker en rechtsvoorgangers op zitten. Dit naar volle tevredenheid van de klanten, dhr. Osinga zelf en Froonacker.

Lees meer

Tweede Kamer akkoord met Wet verbetering hybride markt WGA

46 maanden geleden

Op 22 maart 2016 heeft de Tweede Kamer ingestemd met de Wet verbetering hybride markt WGA. De hybride markt WGA houdt in dat werkgevers een keuze hebben tussen een publieke verzekering bij het UWV of kiezen voor het WGA-eigenrisicodragerschap. Veelal met een private verzekering.

Lees meer

Raad van State maakt zich zorgen over asbestdakenverbod

48 maanden geleden

De Raad van State heeft zorgen over handhaving rondom het asbestdakenverbod. Op 3 maart 2015 heeft de Staatssecretaris het ontwerp besluit wijziging asbestverwijderingsbesluit 2015 aan de Tweede Kamer gestuurd. Het is tevens verzonden aan de Raad van State. De Raad van State adviseert om een meer solide wettelijke grondslag in de Wet milieubeheer op te nemen.

Lees meer