WhatsApp: 06-44266464
A A A

Actueel

Boetes bij niet naleven Arbowet

3 maanden geleden

Sinds 1 juli gelden de vernieuwde Arbowet en het gewijzigde Arbobesluit. De Inspectie SZW gaat scherper toezien op naleving van de wetgeving.

Lees meer

Een einde aan schades door graafwerkzaamheden?

4 maanden geleden

Nulgraafschade.nl wil tienduizenden graafschades tot nul terugbrengen. Gasunie en MapXact, onderdeel van VolkerWessels Telecom, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de verdere ontwikkeling van een grondradartechnologie die duidelijk en real-time de ligging van ondergrondse kabels en leidingen zichtbaar maakt.

Lees meer

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vervangt Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)

6 maanden geleden

Vanaf 25 mei 2018 wordt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met de invoering van deze verordening geldt in alle EU landen dezelfde privacywetgeving.

Lees meer

Nieuws inzake asbest; algeheel verbod per 2024

7 maanden geleden

Eigenaren van gebouwen waarin asbest is verwerkt, moeten de komende jaren rekening houden met lagere schade-uitkeringen. Verzekeraars sorteren voor op het verbod op asbestdaken vanaf 1 januari 2024.

Lees meer

Pensioen in eigen beheer afgeschaft

7 maanden geleden

Vanaf 1 juli is het voor ondernemers niet langer mogelijk het pensioen op te bouwen in eigen beheer. Dit komt doordat de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen is aangenomen door de Eerste Kamer. Wat dit betekent voor u als ondernemer leest u hier. Ook geven we vijf tips over andere mogelijkheden om een spaarpotje op te bouwen voor uw oude dag.

Lees meer

Eerste schademelding van Froonacker soepel door CED Connect

8 maanden geleden

PERSBERICHT: Eerste schademelding van Froonacker soepel door CED Connect
Ook Assurantiebedrijf Froonacker, lid van de Noordeloos Groep (NLG), behoort nu tot de koplopers onder de verzekeraars die gebruikmaken van CED Connect, het nieuwe, geavanceerde platform voor digitale schadebehandeling. Hiermee kiest de Friese verzekeraar ervoor om alles wat geautomatiseerd kan, ook geautomatiseerd te doen.

Lees meer

Voorkomen is beter dan verzuimen

8 maanden geleden

Psychische aandoeningen (waaronder stress en depressie) en aandoeningen aan het lichaam (waaronder RSI en rugklachten) zijn de meest voorkomende beroepsziekten in Nederland in 2014. Als werkgever kunt u deze soorten ziekteverzuim natuurlijk nooit helemaal voorkomen, maar u kunt wel bijdragen aan het geluk en de gezondheid van uw medewerkers.

Lees meer

Wat als uw personeel ziek wordt? Dit betekent ziekteverzuim voor u.

8 maanden geleden

Het liefst heeft u al uw medewerkers blakend van gezondheid op de werkvloer. Toch loopt u altijd de kans dat een van uw medewerkers (langdurig) ziek wordt. En dat kan u duur komen te staan! Wat als uw personeel ziek wordt?

Lees meer

Noodweer op komst? Hoe is uw bedrijf voorbereid?

9 maanden geleden

Zodra de zon schijnt trekken wij Nederlanders er graag op uit. En terecht, want voordat u het weet is het mooie weer voorbij en kunnen we ons klaarmaken voor een fikse onweersbui. Helaas kan dergelijk noodweer vervelende gevolgen hebben. Er kan bijvoorbeeld schade ontstaan aan uw bedrijfspand door een blikseminslag of elektronische apparaten kunnen het begeven.
Is uw bedrijf goed voorbereid op dit noodweer?

Lees meer

De DGA mag zijn pensioen niet meer in zijn BV opbouwen

9 maanden geleden

In maart van dit jaar heeft de Eerste Kamer het Wetsvoorstel uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale maatregelen aangenomen. De DGA mag geen pensioen in eigen beheer meer opbouwen. Uiterlijk 1 juli 2017 moet de DGA zijn opgebouwde aanspraak in eigen beheer premievrij maken. Vervolgens heeft hij een aantal opties. Deze worden hieronder besproken.

Lees meer