WhatsApp: 06-44266464
A A A

"Naast handelsonderneming zijn wij sinds kort ook producent. Dat werpt een ander licht op verzekeren"

Rint Henstra, directeur / eigenaar Ceress Foods

In hartje centrum Harlingen aan de prachtige Noorderhaven is Ceress Foods gehuisvest. Een internationale handelsonderneming met passie voor producten als tortilla wraps, pasteitjes, afbakproducten, snacks, broodvervangers en seizoenproducten. Producten die onder private label in het schap liggen van talloze supermarkten, niet alleen in Nederland maar ook ver daar buiten. Sinds kort is Ceress Foods Bakery aan de lijn toegevoegd.

Over Ceress Foods Bakery

  • overname najaar 2016
  • internationaal ambitieus
  • uitgebreid assortiment voor retail en groothandel, onder eigen merk of private label
"Door de vakkundige aanpak van Froonacker konden wij met een gerust hart beslissen tegen welke risico's wij ons wilden indekken"

Het verzekeringspakket van Ceress Foods Bakery:

  • gebouwen, inventaris en goederen
  • transport
  • bedrijfsschade en aansprakelijkheid
  • personeel, ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid

Jarenlange internationale in- en verkoopervaring met consumentenproducten kenmerkt Ceress Foods. Rint Henstra: "Ik zit al heel wat jaren in de branche. Eerst 15 jaar bij Unilever en later bij Foodlink, gespecialiseerd in Aziatische snacks. Samen met Jaap Everts is in 2011 Ceress Foods opgericht. Ceres was in de Romeinse religie de godin van het graan. Wij hebben ons gespecialiseerd in de import, distributie, verkoop en marketing van graanproducten. Deze producten leveren wij in verpakkingen voor zowel retail als groothandel. Ook laten wij voor onze afnemers als supermarkten producten onder eigen merk of als private label produceren."

Nederlandse eetcultuur
De Nederlandse eetcultuur is veranderd. Vroeger stonden er alleen aardappelen, groente, vlees en stamppot op tafel. "Buitenlands eten is nu gewoonste zaak van de wereld en op dit succes liften wij mee. Daar kwam nog een keer de overname van banketfabriek “Het Sluisje” in Ermelo eind 2016 bij. Dat heeft onze groei ook een extra boost gegeven. Het assortiment van ambachtelijke koekjes, waaronder (strooi)speculaas, bitterkoekjes, glazuur- en amandelkoekjes voor supermarkten en food service is complementair aan onze activiteiten. Onder de naam Ceress Foods Bakery zijn we hiermee nu ook internationaal actief."

Goed in de materie
"Met de overname van de banketfabriek werden wij naast handelsonderneming opeens ook producent. Een voor ons nieuwe tak van sport. Ceress is sterk gericht op kwaliteit, ondernemersgeest en persoonlijk contact. Die eigenschappen willen wij terugzien bij onze leveranciers. Zo kwamen wij tijdens het overnameproces in contact met Froonacker. Zij hebben zorgvuldig en vakkundig alle ondernemersrisico's die wij als "Bakery" liepen tegen het licht gehouden. Je merkt dat zij goed in de materie zitten en meedenken. Zo konden wij met een gerust hart beslissen tegen welke risico's wij ons wilden indekken. Met als gevolg een exact op ons bedrijf toegesneden pakketoplossing. Froonacker is altijd bereikbaar en staat zo nodig direct bij ons aan de poort."