WhatsApp: 06-44266464
A A A

"Froonacker heeft onze verzekeringsportefeuille hier heel efficiënt op aangepast"

Johan van 't Blik, Directeur en Wiemer Haagsma, Boekhouder Van 't Blik Groep

Van 't Blik Groep is al jaren een gevestigde naam in de transportsector. Een familiebedrijf met vele activiteiten getuige het aantal van 14 BV's. "Wij zijn veelzijdig en flexibel en willen onze klanten elke transportoplossing bieden. Van zware speciale transporten tot de verhuur van alle soorten trekkers en trailers. En van onderhoud en reparatie van elk type bedrijfswagen tot herstel-, spuit- en straalwerk. Zelfs de belettering regelen wij. Hiermee bieden wij de transportsector een totaalpakket op één vertrouwd adres", aldus Johan van 't Blik.

Over Van 't Blik Groep Akkrum

  • Opgericht in 1971
  • Meerdere BV's
  • Werkzaam in de transportsector

Het verzekeringspakket van Van 't Blik:

  • Wagenpark
  • Milieuschade
  • Ziekteverzuim
"Onlangs hebben de adviezen van Froonacker er nog toe geleid dat al onze collectieve ongevallenverzekeringen aanzienlijk zijn gestroomlijnd"

Johan van 't Blik

In 1971 is het allemaal begonnen toen de vader van Johan één vrachtwagen aanschafte voor het transport van veevoeder. De destijds nauwe band met de veevoedersector zien we nog terug in de huidige locatie: het terrein van de oude UTD proefboerderij. Na de komst van de superheffing ging Van 't Blik het transport verzorgen voor andere sectoren. Later kwamen Johan, zijn broer en schoonzus in de zaak. Momenteel telt het bedrijf een uitgebreid en divers wagenpark en werken er zo'n 25 mensen. "We hebben veel trouwe opdrachtgevers, die we een goede service proberen te bieden. Daardoor zijn ze tevreden en is de crisis in de transportsector bij ons minder hard binnengekomen", zegt Wiemer.

Weinig schade
Opvallend bij Van 't Blik is niet alleen het trouwe klantenbestand, maar ook het beperkte aantal schades. "Zeker omdat het werk niet gemakkelijk is. Sommige vrachtwagens zijn 24 meter lang en zwenken alle kanten op. Voor de chauffeurs is het wennen om ermee te rijden. Bovendien moeten onze mensen silo's vullen, of met een kraan op de oplegger materialen lossen, vaak in dorps- en stadskernen. Schadevrij rijden is onder deze omstandigheden allesbehalve makkelijk".

Snelle afhandeling
Een bijzonder schadegeval van een aantal jaren geleden herinneren Johan en Wiemer zich als de dag van gisteren. "Een van onze opleggers vloog onderweg in Duitsland in brand. Na afloop kregen we een gepeperde rekening. Er waren maar liefst 114 brandweermannen ingeschakeld. Zelfs de gladheidsbestrijding van de weg en de 84 kopjes koffie van de Duitse brandweer kwamen voor onze rekening. Gelukkig waren alle kosten gedekt. Het verzekeringsgeld was zelfs al aan ons overgemaakt, voordat wij de nota hoefden te betalen".

Waardevol advies
"Wij hebben een gevarieerd bedrijf met vanwege het grote aantal BV's een complexe organisatiestructuur. Assurantiebedrijf Froonacker heeft onze verzekeringsportefeuille hier heel efficiënt op aangepast. Het samenvoegen van bepaalde verzekeringen heeft ons aanzienlijke premiebesparingen opgeleverd. Dit blijft echter een voortschrijdend proces. Zo komt iedere keer als onze adviseur over de vloer komt, het organogram op tafel. Onlangs hebben de adviezen van Froonacker er nog toe geleid dat al onze collectieve ongevallenverzekeringen aanzienlijk zijn gestroomlijnd".